Hautajaiset tarjoilu: Opas järjestelyihin ja sopiviin vaihtoehtoihin

Hautajaiset ovat surullinen ja raskas aika menettäneen läheisen muistamiselle. Hautajaisten järjestelyt sisältävät monia eri osa-alueita, joista yksi tärkeimmistä on tarjoilu. Hautajaiset tarjoilu on yksi tapa huolehtia läheisen muistotilaisuudesta ja tarjota lohdutusta surun keskellä. Tässä oppaassa käsittelemme hautajaisten tarjoilua ja annamme vinkkejä sopivien vaihtoehtojen valintaan.

 1. Huomioi vieraiden tarpeet
  Hautajaisissa tarjoilun suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon vieraiden tarpeet ja toiveet. Muista, että hautajaiset voivat olla eri mittakaavassa ja tyyliltään erilaisia. Pienemmät, läheisimpien ystävien ja perheen kesken pidettävät tilaisuudet saattavat edellyttää vain kevyttä tarjoilua, kun taas suuremmat tilaisuudet vaativat enemmän ruokaa.
 2. Valitse sopiva tarjoilumuoto
  Tarjoilumuodon valinta riippuu osittain tilaisuuden luonteesta ja sijainnista. Perinteisesti hautajaisissa tarjoillaan usein kahvia, teetä ja pientä suolaista sekä makeaa purtavaa. Voit kuitenkin harkita myös muita vaihtoehtoja, kuten buffet-tyylistä tarjoilua, jossa vieraat voivat valita itselleen sopivat annokset. Lisäksi voit harkita catering-palvelun käyttämistä, joka huolehtii koko tarjoilusta.
 3. Huomioi erityisruokavaliot
  Hautajaisissa on hyvä ottaa huomioon myös vieraiden erityisruokavaliot. Kysy etukäteen vierailta mahdolliset ruokavaliorajoitteet ja varmista, että tarjoilussa on myös heille sopivia vaihtoehtoja. Nykyään monet hautaustoimistot ja ravintolat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi gluteenittomille, laktoosittomille ja vegaaneille.
 4. Harkitse ammattilaisen apua
  Hautajaiset ovat usein tunnepitoinen tilaisuus, ja tarjoilun järjestäminen voi olla haastavaa surun keskellä. Harkitse ammattilaisen, kuten hautaustoimiston tai catering-palvelun, apua tarjoilun suunnittelussa ja toteutuksessa. Heillä on kokemusta vastaavista tilaisuuksista ja voivat auttaa sinua valitsemaan sopivan tarjoilun.
 5. Tarjoilun yksityiskohdat
  Älä unohda kiinnittää huomiota tarjoilun yksityiskohtiin. Tarjoiluastioiden ja -välineiden tulisi olla tyylikkäitä ja soveltua tilaisuuden luonteeseen. Muista myös huolehtia riittävästä määrästä astioita ja tarjoiluvälineitä. Lisäksi varmista, että tarjoilutila on siisti ja järjestetty siten, että vieraat voivat helposti nauttia tarjottavasta.

Hautajaisten tarjoilu on tärkeä osa muistotilaisuutta ja voi tarjota lohdutusta surun keskellä. Toivottavasti tämä opas antoi sinulle hyödyllisiä vinkkejä hautajaisten tarjoilun suunnitteluun. Muista, että tärkeintä on luoda lämmin ja arvokas tilaisuus, jossa vieraat voivat kunnioittaa ja muistella läheistä.

Lue myös

Ota yhteyttä

Avun tarve ei katso aikaa, ota yhteyttä kun Sinulle parhaiten sopii.