Raamatunlauseita hautajaisiin – Lohtua ja toivoa sanan äärellä

Hautajaiset ovat hetki, jolloin suru ja menetyksen tunne voivat olla syvästi läsnä. Raamatunlauseet voivat tarjota lohtua, toivoa ja voimaa hautajaisissa. Sanat Jumalan sanasta voivat olla lohdun lähde ja tuoda uskoa, että menetetty läheinen on Jumalan hyvissä käsissä. Tässä blogissa jaamme kauniita raamatunlauseita hautajaisiin, jotka voivat tarjota tukea ja merkitystä menetyksen keskellä.

  1. Psalmi 23:4 (KR 1933/38): “Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.”
  2. Johanneksen evankeliumi 11:25-26 (KR 1933/38): “Jeesus sanoi hänelle: ‘Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?'”
  3. Jesaja 41:10 (KR 1933/38): “Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.”
  4. Matteuksen evankeliumi 5:4 (KR 1933/38): “Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.”
  5. Pietarin kirje 5:7 (KR 1933/38): “Heittäkää kaikki murheenne hänen päälleen, sillä hän pitää teistä huolen.”
  6. Korinttilaiskirje 1:3-4 (KR 1933/38): “Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, armahtavan Isän Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikessa ahdistuksessa ovat.”

Nämä raamatunlauseet voivat tarjota lohtua, toivoa ja voimaa hautajaisiin. Ne kannustavat luottamaan Jumalan läsnäoloon ja huolenpitoon menetyksen keskellä. Raamatunlauseet voivat olla osa muistotilaisuutta, lukea osana puheita tai kirjoittaa muistokirjoituksiin. Ne voivat tarjota lohdutusta ja tukea läheisille, kun sanat eivät aina riitä ilmaisemaan surua ja kaipuuta.

On tärkeää muistaa, että jokainen hautajaisiin liittyvä päätös on henkilökohtainen, ja raamatunlauseiden valinta riippuu omaisten toiveista ja uskonnollisista näkemyksistä. Näitä raamatunlauseita voi käyttää inspiraationa ja lähtökohtana valitessasi sopivia tekstejä hautajaisiin, jotka tuovat lohtua ja toivoa sanan äärellä.

Lue myös

Ota yhteyttä

Avun tarve ei katso aikaa, ota yhteyttä kun Sinulle parhaiten sopii.