Siunaustilaisuus, tuhkaus – Lohdullinen hyvästi jättäminen tuhkahautauksen kautta

Tuhkahautaus on yhä suositumpi hautausmuoto, jossa vainajan ruumis tuhkataan ja tuhkat sijoitetaan esimerkiksi hautausmaan muistolehtoon tai läheisen valitsemaan paikkaan. Tuhkaushautauksen siunaustilaisuus on merkittävä hetki, jossa läheiset voivat hyvästellä menetetyn ja tuoda kunnioituksensa hänen muistolleen.

Siunaustilaisuuden kulku tuhkaushautauksen yhteydessä voi vaihdella hieman eri uskonnollisten ja kulttuuristen perinteiden mukaan. Usein tilaisuus alkaa musiikilla ja tervetuliaispuheella, jossa läheisille annetaan tietoa siunaustilaisuuden kulusta. Seuraavaksi papin tai puhujan johdolla voidaan lukea raamatunlauseita, lausua rukouksia tai esittää puheita, jotka kunnioittavat vainajan muistoa.

Keskeinen osa siunaustilaisuutta tuhkaus on vainajan tuhkan siunaaminen. Tämä voi tapahtua esimerkiksi pappiin tai läheisiin kohdistuvien rukousten avulla. Siunaaminen voi sisältää myös rituaalin, jossa läheiset voivat kunnioittaa vainajan muistoa esimerkiksi laskemalla kukkia tai symbolisesti koskettamalla tai sirottelemalla tuhkaa. Siunaustilaisuuden aikana voidaan myös laulaa virsiä tai kuunnella musiikkia, joka on ollut tärkeä vainajalle tai lohdullista läheisille.

Siunaustilaisuus tuhkaus tarjoaa lohtua ja kunnioitusta menetetyn läheisen muistolle. Se on hetki, jolloin läheiset voivat hyvästellä ja tuoda viimeiset jäähyväiset menetetylle läheiselleen. Tuhkahautauksen valinta voi olla merkittävä tapa kunnioittaa vainajan toiveita tai huolehtia ympäristöstä, sillä se on ekologisempi vaihtoehto perinteiseen hautaukseen verrattuna.

Hautaustoimisto Funeraliin voi kääntyä apua saadakseen siunaustilaisuuden tuhkausta varten. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan siunaustilaisuuden tuhkaus huomioiden perheen toiveet ja tarpeet. Tarjoamme kattavat hautauspalvelut ja tuemme läheisiä vaikeassa hyvästijättämisen hetkessä.

Hyvästi jättäminen tuhkahautauksen kautta voi olla lohdullinen tapa kunnioittaa menetetyn läheisen muistoa. Siunaustilaisuus tarjoaa mahdollisuuden jakaa surua, muistella yhdessä ja luoda merkityksellinen hetki läheisen muistolle.

Lue myös

Ota yhteyttä

Avun tarve ei katso aikaa, ota yhteyttä kun Sinulle parhaiten sopii.